Dr. Martens sko og støvler – tysk kvalitet og rebelsk historie

Dr. Martens sko og støvler har en lang historie bag sig og er i dag især kendt for sine sorte støvler med gule syninger, rillede sål og afrundede former.

Men Dr. Martens laver ikke kun støvler – der findes også en del sko med Dr. Martens logo.

Oprindelig blev Dr. Martens støvler opfundet i Tyskland omkring Anden Verdenskrigs afslutning. Doktor Klaus Märtens arbejdede som læge for den tyske hær, og under en skitur kom han til skade med sin ankel. Da han kom tilbage i sine soldaterstøvler, opdagede han, at de slet ikke støttede hans ankel eller passede til hans fødder. Derfor gik han selv i gang med at designe en støvle, der var noget mere behagelig.

Postbudenes yndlingsmodel

Dr. Martens sko og støvlerMed tiden udviklede Doktor Märtens’ modeller sig, og da han slog sig sammen med en britisk støvle-producent, blev navnet gjort til det lidt mere mundrette Dr. Martens. Støvlerne blev snart populære i England, fordi de både var komfortable og robuste. Især postbude, politimænd og fabriksarbejdere tog støvlerne til sig.

Senere begyndte unge skinheads at gøre støvlerne til deres modemærke, men snart trak også punkbevægelsen i de sorte støvler. Sådan bølgede moden frem og tilbage, og de sorte Dr. Martens støvler har været modeikon for mange forskellige mere eller mindre rebelske bevægelser gennem de sidste 60 år.

Nu også Dr. Martens ballerinaer

I dag sender et par Dr. Martens på fødder derfor mere end noget andet et signal om, at man har sin egen stil og personlighed. Selvom der stadig er en smule rebelsk over brugen af støvlerne.

Til gengæld er kollektionen udvidet betragteligt, og Dr. Martens laver alt fra lange sorte damestøvler til robuste ballerinaer.

Et par Dr. Martens støvler i den klassiske model med snøre og gule syninger koster omkring 1300 kroner. Hvis du køber dem over nettet, kan du dog være heldig at spare lidt, hvis du finder dine nye Dr. Martens sko og støvler på tilbud.

Dette indlæg blev udgivet i Sko og Støvler og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *